«Φωτιά» στη συζήτηση αναφορικά με το αν τα παιδιά μπορούν να διασπείρουν, με την ίδια ευκολία όπως και οι ενήλικες, τον κοροναϊό ήρθε να βάλει η απόφαση της γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ, να κάνει πίσω στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, όταν στην Ελλάδα μετράμε αντίστροφα για το άνοιγμα τόσο του Λυκείου, όσο και του Γυμνασίου, ενώ μένει ακόμα ανοιχτό πιθανότητα ανοίγματος και για Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.
Στον πρώτο καιρό εμφάνισης του κοροναϊού τα παιδιά αντιμετωπίστηκαν ως υγειονομικές «βόμβες» και αυτός είναι και ο λόγος που τα σχολεία, σχεδόν στο σύνολο των χωρών, ήταν τα πρώτα που έκλεισαν στο πλαίσιο των μέτρων και στη συνέχεια ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα.
Με τον καιρό και όσο προχωρούσε η «ανάλυση» του ιού, όπου κάτι πολύ καινούριο για την επιστημονική κοινότητα, φάνηκε ότι τα παιδιά τελικά δεν κινδύνευαν όσο οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι.
Παρ’όλα αυτά δεν είναι λίγες οι χώρες, ανάμεσά τους η Ιταλία και 37 πολιτείες των ΗΠΑ, που αποφάσισαν ότι είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα που θα ανοίξουν τα σχολεία.
Εσχάτως στην εν λόγω λίστα προστέθηκε και η Γερμανία.
Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα είναι στην άλλη λίστα, με χώρες όπως η Γαλλία και η Δανία, όπου απεφάνθη -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- να δώσει πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών της Λυκείου και Γυμνασίου στα σχολεία, ενώ μέσα στον Μάιο θα κριθεί και το άνοιγμα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων.
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως και όλες οι υπόλοιπες, πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
Πλέον γνωρίζουμε ότι οι λοιμώξεις εμφανίζονται στα παιδιά σε πολύ μικρότερο ποσοστό εν συγκρίσει με τους ενήλικους, είχε πει εξηγώντας την απόφαση της επιτροπής ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Μάλιστα, όπως είχε συμπληρώσει, σύμφωνα με τα στοιχεία, κάτω του 1% των συνολικών κρουσμάτων στην μεγαλύτερη πληθυσμιακή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, στην Κίνα, ήταν παιδιά ηλικίας έως 18 χρόνων.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις έρευνες που υπάρχουν, τα παιδιά μολύνον...
Πηγή/Περισσότερα: in.gr



















